Nataša Tramišak, ministrica ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, uručila je načelniku Općine Rešetari Zlatku Aga ugovore o sufinanciranju provedbe EU projekata.
Ovime je Općina Rešetari za projekt „ Izgradnje građevine javne i društvene namjene – Dječji vrtić „ Čarobni svijet“ u Rešetarima“ osigurala dodatnih više od milion i sto sedamdeset tisuća kojima se dvostruko smanjio iznos sufinanciranja navedenog projekta iz općinskog proračuna.
– Navedeni projekt u konačnici će se sufinancirati, kao i prethodno Reciklažno dvorište u iznosu od 90 posto vanproračunskim novcem ( 80% EU , 10% Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 10% Općina Rešetari) . Ugovori su potpisani temeljem uspješne prijave Općine Rešetari na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a sredstva su odobrena u maksimalno mogućem iznosu sufinanciranja. Općina Rešetari jee svjesna izuzetno zahtjevnih financijskih okolnosti na realizaciji projekata od interesa za kvalitetu života u svih sedam naselja Općine i dalje maksimalno koristi mogućnosti financiranja iz EU Fondova i drugih izvanproračunskih iznosa – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Komentari
Prethodni članakNovoogradiški ogranak Matice hrvatske dobio Srebrnu plaketu Matice hrvatske
Sljedeći članakPotpisan ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovnih studenata s područja županije