U ovo doba pandemije koronavirusa kada je većina škola zatvorena i funkcionira na daljinu, lijepe vijesti stižu iz Starog Petrovog Sela.

U sklopu online izvannastavne glazbene aktivnosti, učiteljica Renata Grgić iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačić Staro Petrovo Selo i dio Dječjeg zbora “Mladi glazbenici” iz ovoga mjesta, odradili su još jedan, hvale vrijedan projekt “Pjevam za mir” . U projektu su sudjelovali učenici po želji. Prvo je odabrana pjesma, također naziva “Pjevam za mir” jer je prigodna za trenutnu situaciju, ali i općenito. Pjesma je, inače, snimljena i izvedena prošle godine na dječjem festivalu “Kukuriček”, a odlično su je otpjevali članovi Dječjeg zbora “Nota” iz Slavonskog Broda.

– Za ovaj projekt koristili smo gotovu matricu, a učenici su imali zadatak snimiti svoje audio i video zapise i poslati ih meni. Ponosna sam na njih jer je većina to odradila samostalno ili uz minimalnu pomoć roditelja, kojima također zahvaljujem na podršci i suglasnosti za objavu videa. Nakon toga uslijedio je moj višednevni rad oko uređivanja snimaka i izrade konačnog videa. Vrlo sam zadovoljna konačnim rezultatom, a posebno načinom na koji su djeca prihvatila projekt, na njihovom strpljenju oko ponavljanja nekih dijelova ili cijelih snimaka i komunikaciji. Svi smo iz ovoga naučili nešto novo i veseli nas što možemo s drugima podijeliti svoju radost i pozitivne vibracije – ističe Renata Grgić.

 

 

Komentari
Prethodni članakNakon kratkotrajnog zahlađenja, stižu temperature i do 30 stupnjeva
Sljedeći članakU Novoj Gradiški ponovno otvoreni kafići: Mnogi su popili omiljeno piće u centru grada