Trčanje postaje sve popularniji rekreativni sport u našem kraju, a trail trčanje sve je popularnija aktivnost među trkačima u cijelom svijetu. To su prepoznali vrijedni rekreativci iz Atletskog kluba Nova Gradiška, koji su u kolovozu organizirali prvo izdanje Psunj traila. Odlično organizirana utrka na našem izletištu Strmac privukla je velik broj trkača željnih aktivnog boravka u prirodi u društvu istomišljenika.

Svakako je za pohvalu organizacija ovakve utrke, a još više od toga zaslužuje nastavak rada na popularizaciji trail trčanja u Novoj Gradiški. Tako je pokrenuta Strmac trail liga, koja je došla već do svojeg trećeg kola. Ono će se održati u subotu 12. listopada s početkom u 13 sati. Pozvani su svi, od djece s roditeljima, početnika, rekreativaca, pa do ozbiljnih trkača s željom za pobjedom. Trči se jedna disciplina dužine 6.4 kilometra, stazu možete pretrčati ili prehodati.

Što je trail trčanje i zašto je tako popularno? Riječ “trail” odnosi se na označenu stazu u prirodi. Dakle, trail utrke održavaju se u prirodi, na unaprijed označenim stazama na kojima se ne treba orijentirati. Već po ovom opisu jasno je zašto trail trčanje privlači sve više trkača – prilika je to za bijeg s gradskog asfalta i užitak u prirodi koja u svakom godišnjem dobu nudi nešto novo. Probajte i vi nešto novo, dođite na Strmac trail ligu, u subotu u 13 sati. Sudjelovanje je potpuno besplatno.

Trail liga Strmac Facebook

Komentari
Prethodni članak6. SAJAM VJENČANJA: Brojni izlagači, veliki popusti i bogate nagrade za mladence..
Sljedeći članakGimnazija Nova Gradiška: U „Mjesecu hrvatske knjige” – kviz „Ovisni o čitanju”