U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske “s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama,
2. pripreme i usluživanja pića,
3. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije”.

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, priopćeno je u vezi opravdanja akcije.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Izvor: Poslovni dnevnik

 

Komentari
Prethodni članak„Mi, vi i naše note”: Održan završni koncert učenika Glazbenog odjela gradske Osnovne škole „Mato Lovrak” / foto
Sljedeći članakUdruga „Prevencija”: Treća godina provedbe projekta “Dječji centar za razvoj i podršku”