Učenici Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” sinoć su održali svoj tradicionalni, završni koncert na kojemu su predstavili dio rada i aktivnosti u protekloj školskoj godini. Bila je ovo prigoda i za oproštaj s još jednom generacijom učenika koja je uspješno završila osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje u ovoj ustanovi koja je kroz više od pola stoljeća svoga rada odgojila niz generacija glazbenika.

Zadovoljstvo viđenim i odrađenim izrazila je i voditeljica Glazbenog odjela Ana Turkalj:

– Emocije su pomiješaju, imali smo ispite, pripremali koncert, a na kraju kada završni koncert bude ovako dobro odrađen, onda čovjeku ništa nije žao. Djeca su zadovoljna, sviraju od srca i mislim da je svaki koncert kruna našeg jednogodišnjeg rada. Želim čestitati svim našim učenicima, onima koji završavaju osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje želim puno uspjeha i sretnih životnih trenutaka.

Sinoćnji je koncert bio prigoda i za oproštaj s “maturantima” Glazbenog odjela koji su punih šest godina savladavali osnove i teorije glazbe i sviranja.

Mirjam Balunović, Mihael Kolak, David Strmotić, Nika Sigurnjak, Lucija Pavišić, Martina Suvala, Andi Vapenski, Ema Straga Šašić, Nika Straga Šašić, Lana Petrić, Hana Mital, Ena Senić, Ema Senić, Lovro Tkalčec, Borna Franić, učenici su koji su primili svjedodžbe o završenom osnovnoškolskom glazbenom obrazovanju. Svi oni, tijekom obrazovanja, sudjelovali su i na brojnim natjecanja.

Valja napomenuti da je Borna Franić (truba) nedavno osvojio prvo mjestu na Međunarodnom natjecanju u Varaždinu.

 

Komentari