Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Slavonski Brod na svojoj je sjednici 20. prosinca 2011. iznijela podatak kako u gospodarstvu Brodsko – posavske županije egzistira 1434 poduzetnika koji zapošljavaju ukupno 15451 radnika.

Da je stanje teško, pokazuje i podatak da je županija izvezla 3,8 % manje robe u odnosu na prošlogodišnje razdoblje. U svečanom dijelu sjednice dodijeljene su plekete i priznanja za vrijedne obljetnice. Priznanje „Zlatna kuna“ za najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobio je i novogradiški „Poljoprivredno prehrambeni kompleks“.

 

Hrvatska gospodarska komora listu nominacija za dodjelu “Zlatne kune” temelji na izračunu utvrđenih pokazatelja. Primjereno se vrednuje i ukupni poslovni image trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini. Temeljni su kriteriji i razvijenost proizvoda namijenjenih hrvatskom gospodarstvu i stanovništvu, inovativnost, novi proizvodi, utjecaj na razvoj hrvatskog financijskog tržišta i gospodarstva kao cjeline. Ponosan na tvrtku, priznanje „Zlatna kuna“ primio je direktor Franjo Tutić.

Autor: Mario Trupinić/photo: novagra.hr

Komentari
Prethodni članakNajave božićnih koncerata u novogradiškom kraju
Sljedeći članakPovijest Božića i božićni običaji