Informacija koju smo jučer (srijeda 04. travanj 2012.) ekskluzivno objavili na našem portalu pokazala se istinitom. Poljoprivrednici zbog neregularne isplate poticaja mogli bi opet u prosvjede. Poticaji isplaćeno tek 30% poljoprivrednika.

“Hrvatski poljoprivrednici su obmanuti da ide isplata poticaja! Do sada je isplaćeno tek nekih 30 posto i to onima koji se poljoprivredom bave kao svojim hobijem, dok od velikih nitko nije dobio novac”, iznio je danas pred novinarima u Čepinu kraj Osijeka Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje, a objavila je Nova TV.

Na takav se potez, tumači, odlučio jer ga ljudi ne prestaju zvati. “Javnost i narod se ne smije lagati! Bilo je dobrih i loših ministara, ali svaki od njih isplatio nam je poticaje prije proljetne sjetve i Uskrsa. Formalno-pravno ovo je plaća za poljoprivrednike, a mi ju nismo dobili već godinu dana!”, ogorčen je ovaj farmer.

Poljoprivrednici su na nogama. Spremni su za nove prosvjede. “Nećemo praviti pomutnju dok ne prođu uskrsni blagdani, a onda će ministar morati doći k nama, ovdje, a ne mi kod njega u Zagreb jer nemamo ni za gorivo!”, poručio je Zdravčević.

 

Podjsetimo, jučer (srijeda 04. travanj 2012. godine) smo ekskluzivno objavili da smo dobili informaciju kako je Agencija za plaćanja u poljoprivredi nekim poljoprvirednicima rekla da u državnoj blagajni više nema novaca, te da je isplata poticaja za sada stala, dok se ne iznađu dodatna financijska sredstva s kojim bi se isplatili i preostali poljoprivrednici. Državna blagajna je prazna, seljaci ne mogu normalno provesti proljetnu sjetvu, a kada će novaca biti nitko ne zna, do Uskrsa sigurno neće.

 

Autor: Nikola Knežević/izvor: Nova TV

Komentari
Prethodni članakNova zgrada zavoda za javno zdravstvo uskoro u Novoj Gradiški
Sljedeći članakVolonteri pomažu