Jučerašnja sjednica Županijske skupštine ( utorak, 3.travnja) bila je i jedinstvena prilika za blic intervju s pročelnicom županijskog Upravnog odjela zdravstva i socijalne skrbi, Klarom Šćukom.Pročelnica je, tom prilikom ekskluzivno za naš radio, između ostaloga, najavila i skori početak radova na novoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo u krugu novogradiške bolnice.
1.Što je donio novi Zakon o socijalnoj skrbi i koliko su točne najave kako Centar za socijalnu skrb, čija je dislokacija u Slavonski Brod, svojevremeno, uzburkala novogradiščane, ipak, ostaje u našem gradu?
Klara Šćuka: Novi Zakon o socijalnoj skrbi vratio je stanje od prije 6 mjeseci, što konkretno znači kako Centri za socijalnu skrb ostaje u mjestima u kojima su bili i prije.Stoga, novogradiščanima, posebno svim korisnicima socijalne skrbi, ovim putem poručujem-svoja prava i dalje možete ostvariti u Centru za socijalnu skrb.2.Ravnatelj Županijskog Zavoda za javno zdravstvo, dr.Ante Cvitković, ovih je dana, na Slavonskobrodskoj televiziji najavio, za novogradiščane, značajne novosti.O čemu je riječ?
Klara Šćuka: Riječ je o izgradnji nove, suvremene zgrade dislocirane jedinice Županijskog zavoda za javno zdravstvo, koja će,vrlo brzo iz neadekvatnog prostora Doma zdravlja, uskoro biti preseljen u suvremenu zgradu u krugu novogradiške bolnice. Prostor namijenjen školskoj medicini, epidemiološkoj službi, te, u dogledno vrijeme i nekim drugim zdravstvenim uslugama, pacijentima će ponuditi suvremenu, zdravstvenu skrb i visoki standard primjeren 21.stoljeću, o čemu će, s vremenom, odlučiti članovi Upravnog vijeća Zavoda.Ono što je potrebno naglasiti i što će, svakako, obradovati novogradiščane je kako će nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo imati i prostor za hitnu medicinsku pomoć.Sadašnji prostor hitne medicinske pomoći, u dogledno će vrijeme biti jedinica za objedinjeni  hitni bolnički prijem, kao sastavna jedinica svake opće bolnice.

3.Riječ je o značajnom projektu, koji, vjerojatno, iziskuje i isto tako značajna financijska sredstva.Kada novogradiščani u svom gradu, u krugu Opće bolnice, mogu očekivati novu zgradu Zavoda za javno zdravstvo?
Klara Šćuka: Raduje činjenica kako su sva potrebna sredstva osigurana. Očekujemo još ishođenje svih potrebnih dozvola, a potom, vrlo skoro i početak radova.Plan županije, kao osnivača je da suvremena zgrada Zavoda za javno zdravstvo u Novoj Gradiški do 2013. godine bude u funkciji.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakUspješnih 17 godina
Sljedeći članakPoljoprivrednici ponovno u prosvjede zbog neisplate poticaja