Kako bilo da bilo Novogradiščanima dobro biti neće ako likovi a la Golovrški, Vuković i sl. budu kadrovska ponuda na narednim lokalnim izborima, a Friedrichdorferice i Friedrichdorferi ne kliknu – “neće da može, drugovi!”

Sutra, 29. studenog, šezdeset i deveta je obljetnica Republike, rođene u Jajcu 1943. godine. Osim činjenice da je svojevremeno to bio najveći blagdan „svih naroda i narodnosti republika i pokrajina”, na taj dan „radnička klasa, seljaci i poštena inteligencija” masovno su “klali” -svinje, dakako, jer državna poduzeća (i preduzeća) nisu radila.

Budući da „29. novembar” više nije blagdan, niti se na bilo koji način u „Lijepoj našoj” taj dan obilježava, “drugovi” Mirko Golovrški i Josip Vuković, dvije vodeće, ne samo političke, štetočine iz Nove Gradiške odlučili su svoj „Dan Republike” obilježiti demonstrativnim sazivanjem sjednice Gradskog vijeća – za sutra, točno u podne.

Je li to znak kako su pronašli „jednu ruku” zbog koje je, onomad, na zatvorenom sastanku novogradiške „zločinačke organizacije” Vuković molio svog mentora Igora Dragovana da mu ostavi „još par dana” kako bi se izvukli iz „govana” u kojima ih je vidio aktualni ministar poljoprivrede i šef brodsko-posavskog SDP-a Tihomir Jakovina? Je li to znak kako na javnu scenu nisu izišli gmižući nego propeti na zadnje noge?

Izgleda kako su SDP, Vlada i DORH krivotvoriteljsko-kriminalne marifetluke Golovrškog, Vukovića, Zebića, Kikića i dr. SDP-ovaca, zasad, gurnuli pod tepih, dopustivši im da nastave s pokušajem donošenja „Odluke o zaduživanju Grada” za deset milijuna kuna.

Sredstva su to zbog kojih gradonačelnik Vuković skoro godinu dana grize nokte i prepotentno pljucka oko sebe držeći se svojih jugo-komunističkih navada kao Sulejman Veličanstveni svog prijestolja. Ovaj postkomunistički dinosaur tezu o „razvoju ekonomskih odnosa kao preduvjet razvoju društvenih” drži kao da je Marxov poklon njemu osobno.

Zbog toga ustrajava u rigidnom socijalističkom poimanju „sredstava za proizvodnju” te kao sumanut zadužuje gradsku imovinu s ciljem pretvaranja Grada u poduzetnika, predstavljajući to kao „razvoj novogradiškog gospodarstva”. U kojoj mjeri se ovdje radi o patologiji, a u kojoj mjeri o svjesnom i organiziranom odbijanju prihvaćanja novog društveno-političkog sustava s blagim okusom kriminala, reći će psihijatri, ekonomisti ili birači na narednim izborima – valorizirajući i SDP kao klijentelističku stranku.

Hoće li idućih šest mjeseci ostati na ‘prijestolju’ kao slavodobitnik ili će s njega otići kao, poveći mu kolega i gubitnik, Ivo Sanader, ovisi i o karakteru gradskih vijećnika koji će sutra svojim (ne)čistim rukama o tome odlučiti.

Hoće li liječnici novogradiške bolnice, braća Mario i Dalibor Marić, unatoč partijskim pritiscima sa zagrebačkog Iblerovog trga ostati dosljedni obiteljskom odgoju i osobnim karakterima te zadržati javno zauzet stav “kako neće podržati daljnje zaduženje Grada” ili će jednim glasanjem ‘proliti mlijeko’ ne bi li došli na listu kandidata za ravnatelja bolnice kad poslije Nove godine o tome bude odlučivao SDP-ov ministar Ostojić, a ne HDZ-ov župan Marušić, ostaje vidjeti!?

Hoće li HDSSB-ovom direktoru gradske tvrtke DING Dubravku Gubiću biti važnija njegova osobna čast, politička dosljednost i ugled stranke ili želja da ostane direktor, makar još šest mjeseci, također će biti vidljivo sutra.

Kako bilo da bilo, Novogradiščanima dobro biti neće, ako likovi a la Golovrški, Vuković i sl. budu kadrovska ponuda na narednim lokalnim izborima, a Friedrichdorferice i Friedrichdorferi ne kliknu kao Šoić -“neće da može, drugovi”!

Autor: Jerko Zovak (sbplus.hr)/photo: radiong.hr

Komentari
Prethodni članakŽivo nam Gradonačelnik! Uvodi plin u ruševine gradskih prostorija!
Sljedeći članakHrvatska zemlja znanja ili baš i ne?