Nastavno na dovršeno kriminalističko istraživanje od 27. svibnja, a vezano za počinjenje kaznenih djela „Računalne prijevare“ i „Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“, policijski službenici kriminalističke policije, utvrdili su da su na isti način prevarene još dvije osobe (67-godišnjakinja s područja Zagreba i 67-godišnjak s područja Preloga), izvješćuju iz Policijske uprave brodsko posavske.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak, putem društvenih mreža, stvorio lažne korisničke račune i ostvario kontakt s oštećenima, a pritom se koristio fotografijama i osobnim podacima 57-godišnjaka i 73-godišnjaka koji su poznanici oštećenih. Kao i u prethodnim slučajevima, od oštećenih je zatražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio, oštetivši 67-godišnjakinju i 67-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija i dalje poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža. 

Komentari