Dana 03.12.2022. god. povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Policijska postaja Nova Gradiška provodi preventivno represivnu akciju “Znak pristupačnosti”, s ciljem osvješćivanja sudionika u prometu na ranjiviju skupinu građana i smanjenja broja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pa tako i Policijske postaje Nova Gradiška, tijekom dana pojačano nadziru mjesta rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te represivno postupali prema svim nepropisno parkiranim vozilima. Isto tako posvetili su pozornost parkiranju vozila na nogostupima i obilježenim pješačkim prijelazima, jer takvo parkiranje vrlo često prisiljava pješake na cestu kako bi obišli parkirano vozilo, a posebno su opasne situacije kada se radi o osobama s invaliditetom, jer njima nisu jednostavne nama uobičajena radnje, a neodgovornim ponašanjem u prometu nikako im ne olakšavamo i ne pomažemo u takvim situacijama.

-“Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom provodimo akciju kako bi osvijestili vozače da promisle o svom ponašanju u prometu, i da parkiraju svoja vozila na dozvoljenim mjestima, a da ne koriste parkirališna mjesta koja su posebno označena i namijenjena za parkiranje osoba s invaliditetom, jer njima su takva mjesta neophodna.

Također apeliramo vozače da vode računa, smanje brzinu te povećaju oprez kada se približavaju obilježenom pješačkom prijelazu i da stanu pješacima, jer moraju biti svjesni činjenice da nikada ne mogu znati može li ih osoba koja ima namjeru prijeći cestu čuti i vidjeti. Naravno da apeliramo i na bicikliste te vozače romobila da kada dođu na pješački prijelaz, siđu sa svojih vozila i prijeđu pješice.” – poručio je Tomislav Maraković iz PP Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakGradska glazba Nova Gradiška i ovoga puta oduševila na svom tradicionalnom koncertu
Sljedeći članakSvijetlost druge adventske svijeće obasjava naš grad