Gradska glazba Nova Gradiška sinoć je održala svoj tradicionalni godišnji koncert koji već dugi niz godina održavaju uoči Dana grada i božićnih i novogodišnjih blagdana. Bila je to prilika za osvrnuti se na godinu unatrag koja je bila više nego uspješna i ispunjena nastupima i prezentirati sve ono što ovi zaljubljenici u glazbu, neumorni entuzijasti i promicatelji kulture u našem gradu čine sve ove godine. U sjajnom koncertu ispunjenom glazbom i dobrim vibracijama, posjetiteljima su predstavili presjek popularnih skladbi koje je Gradska glazba izvodila na nizu nastupa tijekom ove godine. Koncert je kapelnik Filip Alasić osmislio kao omaž glazbe uz video projekcije poznatih soundtracka.

Uz članove Gradske glazbe, na koncertu su nastupili i njihovi prijatelji i gosti iz Kutine s kojima povremeno surađuju te prijatelji glazbenici iz susjedne nam Požege, Ema Kovačević i Staša Kukić.

Uz Novogradiščane, predstavili su se i polaznici Srednje glazbene škole iz Požege „Trio Leggiero”, Hana Knežević i Žarko Dominik Jakovljević s kojima nastupa i naš Novogradiščanin, član Gradske glazbe Nova Gradiška Borna Franić. Naravno, tu je i stalna članica i potpora Gradske glazbe Barbara Španović sa sjajnim vokalnim izvedbama, a sve skupa rafinirano „upakirano” u izniman koncert i vrhunski glazbeni događaj za koji se, nije ni čudo, svake godine traži „karta više”.

Na sjajnom koncertu nizale su se popularne skladbe uz koje smo odrastali, zaljubljivali se i uvijek ih se rado sjećamo, a rezultat svega više nego zasluženi pljesak i odobravanje publike.

Tradicionalno, i ove su godine dodijeljena priznanja zaslužnim članovima Gradske glazbe. Primili su ih Lana Tokić za pet godina rada u udruzi, Lovro Matijašević za deset godina rada u udruzi, Borna Franić za deset godina te predsjednik Gradske glazbe Nova Gradiška Miroslav Trobić za nevjerojatnih 45 godina rada u udruzi.

Za sve viđeno i doživljeno, sve čestitke!

 

Komentari
Prethodni članakDržavno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u krosu
Sljedeći članakPolicija provodi akciju povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom