PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 5. do 11. srpnja 2021. godina, dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 21 prometna nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno sedam osoba, odnosno jedna osoba je zadobila teže, dok je 6 osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 372 prometna prekršaja, od čega 115 prekršaja nepropisnih brzina, 83 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 36-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 200 km/h, dok je 54-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Trnjani), upravljao osobnim automobilom brzinom od 97 km/h, te 46-godišnjak, koji je u mjestu Bukovlje upravljao osobnim automobilom s 2,10 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Skakao po krovu osobnog automobila pa ga privela policija
Sljedeći članakSutra u Gradskom parku predstava za djecu: Dobre navike