ZA UPRAVLJAČEM VOZILA S ALKOHOLOM U ORGANIZMU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u nedjelju (11. srpnja) oko 2 sata, u naselju Šumetlica, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak pod utjecajem alkohola.

Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 1,65 g/kg alkohola u krvi. Zbog opasnosti da će prekršitelj nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, 61-godišnji vozač je doveden u policiju, gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, stalna služba u Novoj Gradiški, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

OŠTETIO AUTOMOBIL POD UTJECAJEM ALKOHOLA

U subotu (10. srpnja) oko 23 sata, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, uočili su mušku osobu kako skače po krovu osobnog automobila.

Nakon što su se policijski službenici zaustavili, muškarac je pokušao pobjeći, u čemu su ga policajci spriječili i doveli u policijske prostorije. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 25-godišnjaka, očitana je koncentracija od 2,33 promila alkohola u krvi.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je počinitelj, tjelesnom snagom, načinio više oštećenja na osobnom automobilu (vlasništvo 23-godišnjakinje) u vidu udubljenja lima i puknuća vjetrobranskog stakla i osvrtnog zrcala.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakU općini Staro Petrovo Selo idu dalje: Završeni radovi na obnovi krovišta na župnoj crkvi u Štivici
Sljedeći članakPolicija: Prošli tjedan 372 prometna prekršaja