U subotu 26. kolovoza 2017. godine u 16,50 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste a-3, kod mjesta Lužani, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Provedenim očevidom je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila kada se 56-godišnja njemačka državljanka upravljajući teretnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, nije kretala sredinom obilježene prometne trake, već je prešla automobilom s vozne prometne trake na pretjecajnu prometnu traku, nakon čega je izgubila nadzor nad upravljačem te je u zanošenju udarila u metalnu odbojnu ogradu, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na kolniku na bok. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica koja je hospitalizirana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv vozačice podnose odgovarajući prekršajni nalog.

Prekršaji

Također u subotu 26. kolovoza 2017. godine u 20,55 sati u Starom Petrovom Selu, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su postupali prema 53-godišnjaku za kojeg su utvrdili da je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg alkohola u organizmu.

Poradi velike koncentracije alkohola vozač bicikla je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški gdje je pregledan od strane liječnika koji je utvrdio da je vozač sposoban za zadržavanje u prostorijama policije pa je iz razloga postojanja opasnosti da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, smješten u posebnu prostoriju u policijskoj postaji, do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Protiv vozača bicikla policija podnosi odgovarajući prekršajni nalog poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakDobro jutro uz servisne informacije – dnevno izvješće Centra 112
Sljedeći članakNova Gradiška: Humanitarna akcija “Srce kornatsko” / foto