Na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški sinoć, točno u 22,00 sata su pušteni baloni u znak sjećanja na kornatsku tragediju, a u sklopu akcije “Srce kornatsko”. Baloni su se mogli kupiti na štandu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška, a sav prihod ide Udruzi “Krijesnice” koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Uz novogradiške vatrogasce, okupili su se i vatrogasci, članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz više mjesta s područja Brodsko posavske županije te sugrađani.

Riječ je o petomjesečnom projektu, koji je svoju kulminaciju imao sinoć. Baloni su pušteni u nekoliko hrvatskih gradova, a glavni su organizatori akcije bili članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Vodice, Malonogometni klub “Heroji 2007”, Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije te Udruga “Krijesnica” i HNK “Hajduk” Split, kao partneri u projektu.

– Izuzetno smo zadovoljni akcijom i odazivom sugrađana. Velika je to stvar, a vatrogasci uvijek imaju veliko srce za svaku humanitarnu akciju i pomoć drugome – kaže Dejan Lekić, jedan od organizatora i član DVD- Nova Gradiška.

Okupljene su sugrađane pozdravili Stjepan Županić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko posavske županije i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška.

– Prisjećamo se kornatske tragedije i svih onih hrabrih ljudi koji su nastradali. Vrijeme, ponavljaju i ovoga kolovoza obitelji vatrogasaca, ne liječi rane. Jer deset godina tragaju za istinom. Ni danas ne zanju od čega su vatrogasci stradali, ni tko je kriv za niz propusta tog kobnog 30. kolovoza. Prije svega, za zakašnjelu akciju spašavanja. Vrijeme, ponavljaju i ovoga kolovoza obitelji vatrogasaca, ne liječi rane. Jer deset godina tragaju za istinom. Ni danas ne znaju od čega su vatrogasci stradali, ni tko je kriv za niz propusta tog kobnog 30. kolovoza. Prije svega za zakašnjelu akciju spašavanja.

Utisnula je kornatska tragedija dubok ožiljak cijeloj Hrvatskoj, a humanitarna akcija koja je sinoć održana u više hrvatskih gradova, još jednom pokazala hrabrost, nesebičnost i prije svega plemenitu crtu ovih ljudi.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakPolicija izvijestila: U Lužanima 56-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede, u Starom Petrovom Selu malo veseliji 53-godišnjak isključen iz prometa
Sljedeći članakMPS KUD-a “Drežnik” na “Sto’ pjevača” !