Nadzori prometa

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 29. do 31. ožujka, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 605 vozila. Pritom su utvrdili 348 prometnih prekršaja, od kojih je 79 prekršaja nepropisnih brzina, 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa te 18 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (5 tehnička neispravnost, 4 zaštitna kaciga, 2 bez položenog ispita, 2 upravljanje pod zabranom, 2 neregistrirano vozilo, 2 prekršaji pješaka i dr.). Najveća koncentracija alkohola od 1,91 promila, očitana je u organizmu vozača osobnog automobila u Slavonskom Brodu. Najveća nepropisna brzina od 201 km/h utvrđena je na autocesti A3, dok je najveća nepropisna brzina od 88 km/h kroz naselje utvrđena u Starom Slatiniku.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakU Šumetlici vozač teško ozlijeđen; na području Gornjih Bogićevaca pronađene ljudske kosti
Sljedeći članakNa snagu stupile izmjene zakona: Zatvor za napuštanje životinja i zabrana držanja životinja zlostavljačima!