Zbog sumnje da su počinili iznudu, u  su Karlovcu uhićeni policajci PU Karlovačke S. S. (27) i S. K. (23).

Karlovačka policija o događaju nije izvijestila javnost, ali nam je glasnogovornica Senka Staroveški potvrdila informaciju, navodeći kako su priveli “dvojicu policijskih službenika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude na štetu 26-godišnjaka”. Jedan od njih je uhićen dok je bio na bolovanju.

Sudac istrage karlovačkoga Županijskog suda, Ante Ujević, odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, jednome zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude, a drugome zbog sumnje u pomaganje u počinjenju tog kaznenog djela.

 Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o iznudi 1400 eura. Osumnjičenici su u svojoj obrani tvrdili da dug njihove navodne žrtve nije bio izmišljen, nego stvaran.

Obojica su radili u PU karlovačkoj od završetka obrazovanja i na njihov rad nije bilo primjedbi.

U međuvremenu je Državno odvjetništvo objavilo kako se sumnja da je S. K. ispred jednog karlovačkog kafića, ‘u nakani da se nepripadno okoristi’, zatražio od 26-godišnjaka da mu preda 1.400 eura uz kamatu od 2.000 kuna na ime nepostojećeg duga, a čiju je naplatu u lipnju preuzeo od S. S.

– Osnovano se sumnja da ga je tom prilikom u više navrata udario šakom u predjelu lica, prsa i trbuha, pa mu je oštećenik, u strahu za svoj život, 4. rujna 2017. na terasi ugostiteljskog objekta u Karlovcu predao PVC prozirnu vrećicu u kojoj se nalazilo deset novčanica u apoenu od po 20,00 kuna, koju je prvoosumnjičenik preuzeo, navodi DORH u priopćenju.

Tužitelji nadalje navode da postoji osnovana sumnja da je S. S. tijekom lipnja u karlovačkom ugostiteljskom objektu u društvu S. K. zatražio od oštećenika da isplati spomenutih 1.400 eura najkasnije do 27. kolovoza. Po isteku roka, slao mu je i SMS poruke u kojima ga je podsjećao da mora platiti.

Komentari