Jučer je na Goricama gradonačelnik Vinko Grgić s koordinatorom za branitelje Vlatkom Greinerom  ugostio polaznike Visoke dočasničke škole Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman. Gradonačelnik je izrazito ponosan što upravo naš kraj postaje mjesto edukacije.

Brigadir Neven Klarić, profesor Vojne povijesti na Hrvatskom vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman, poveo je polaznike na terensku nastavu, upravo u svoj zavičaj, gdje je i nastalo prijateljstvo s današnjim gradonačelnikom.

Polaznici su proučavali te  in situ promatrali nekadašnje novogradiško bojište,čije se taktike i manevri upravo i danas proučavaju na raznim vojnim učilištima. Posjetili su i Spomen sobu 121. Brigade Hrvatske vojske, gdje su im domaćini uz stručno vodstvo predstavili djelovanje naših vojnika u Domovinskom ratu.

Vlatko Greiner posebni koordinator za branitelje gradonačelnika Grgića, smatra da upravo naš kraj ima mnogo za ponuditi kada je u pitanju vojna povijest i Domovinski rat, a ovo je bila prilika za susret s mnogim suborcima iz cijele Hrvatske od kojih su neki nastavili svoj karijerni put u Hrvatskoj vojsci.

Gradonačelnik Vinko Grgić, otkrio nam je manje poznatu činjenicu da je i on pohađao časničku školu, te da je pričuvni časnik. Nakon studenata arhitekture, srednjoškolaca iz cijele Europe, naš grad se ponovno pokazao kao odlično edukacijsko- praktično mjesto na kojem se ima što vidjeti i naučiti.

Posebne zahvale idu svim braniteljima na pomoći u organizaciji ovog druženja, a posebice pukovniku Bunjevcu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakJabuka kao simbol zdravlja za pacijente novogradiške bolnice / foto
Sljedeći članakOve subote u Domu kulture: Les Invisibles i Leatherface