U povodu Svjetskog dana jabuka učenici gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” danas su, već tradicionalno, posjetili pacijente Opće bolnice Nova Gradiška. Ovoga su puta posjetili Odjel pedijatrije, ginekologije i rodilišta novogradiške bolnice i darivali im jabuke kao simbol zdravlja.

Tradicionalna je ovo akcija koju učenici ove škole provede 14. godinu zaredom, a malim pacijentima to puno znači:

– Naši pacijenti, kao i veliki, uvijek se osjećaju bolje kada ih netko posjeti, posebice se to odnosi na djecu. Još više nas veseli i raduje što nam četrnaestu godinu zaredom učenici dolaze u posjet i darivaju jabukama i uvijek nam podare ili glazbeni nastup, recital ili igrokaz. Ono što nas veseli u svemu tome je činjenica da djeca vole doći u bolnicu i pokazati drugoj bolesnoj djeci da nisu sami, da misle na njih i žele brzo ozdravljenje – kaže dr. Dubravka Klobučar, voditeljica Odjela pedijatrije u Općoj bolnici Nova Gradiška.

Učenici petog razreda gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” izveli su prigodan igrokaz, dok su predstavnici šestog a razreda poželjeli bolesnicima brzo ozdravljenje i darivali ih jabukama.

– Postoji poslovica da bi svaki dan trebali pojesti jednu jabuku kako bi bili zdravi, pa smo simbolično pacijentima darovali upravo jabuke. Jabuke su učenici sami donirali, a i ovom akcijom željeli smo pokazati da škola nije samo učenje, već prije svega jedan građanski odgoj i razvoj navika koje želimo “usaditi” djeci – kaže nastavnica Darija Mikić.

 

no images were found

Komentari