Najmlađi i najslađi stanovnici Grada- prijatelja djece, polaznici dječjih vrtića i osnovnih škola, oni koji se petom godišnjem dobu najiskrenije raduju, preuzeli su vlast u Novoj Gradiški. Vrijeme je „malih maškara“!

Dan prije Velikog pokladnog spektakla glavne uloge na Novogradiškim ulicama preuzela su djeca iz vrtića i osnovnih škola. U organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice grada, Društva Naša djeca i KUD-a “Mala”, male maškare na svoj dan – Dječjoj pokladnoj povorci, pokazuju svoju kreativnost, smjelost u javnom nastupu, visok stupanj uvježbane koreografije i sve to na ponos svojih roditelja, teta u vrtiću, učiteljica i nastavnica. 

Male maškare, nakon što su prodefilirale centrom Nove Gradiške i predstavile se okupljenoj publici, ključeve grada predao im je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, i tako je započela njihova vladavina.

Uz puno pjesme, plesa i dobrih vibracija, zaključen je prvi dan pokladnog spektakla, koji se nastavlja i sutra.

U nedjelju, 23. veljače dan je rezerviran za veliku pokladnu povorku. Prihvat pokladnih skupina u naselju Mala počinje u 12,00 sati, a od 16,00 sati očekuje se predstavljanje i nastup pokladnih skupina na gradskoj pozornici.

Pokladna zabava održat će se na središnjem gradskom trgu u šatoru, a zabavljat će vas Vagabundo band.

”Spaljivanje Rade” održat će se u utorak, 25. veljače u naselju Mala s početkom u 15,00 sati.

Dok iščekujete sutrašnji pokladni spektakl, počastite se velikom fotogalerijom u nastavku!

Komentari
Prethodni članak“Zlatni narodni vez” Radija Nova Gradiška: Veselo i raspjevano, baš onako kako i treba
Sljedeći članakPobjeda nogometaša “Budućnosti” iz Rešetara