Općina Staro Petrovo Selo nalazi se u Brodsko – posavskoj županiji, te je površinom od 141 km2 prostorno najveća općina u županiji.

Sjeverni dio općine zahvaćaju južni obronci Požeške gore obrasli bjelogoričnom šumom pitoreskno isprepleteni nasadima vinograda i voćnjaka, a južni dio se postepeno spušta do Crnac polja. Nekad močvarno područje s bujnim hrastovim šumama, danas prostrane obradive površine zasijane kukuruzom, pšenicom i šećernom repom kao glavnim kulturama ovog podneblja.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine Općina ima 6352 stanovnika koji žive u 13 naselja: Blažević Dol, Donji Crnogovci, Godinjak, Starci, Gornji Crnogovci, Laze, Komarnica, Oštri Vrh, Staro Petrovo Selo, Štivica, Tisovac, Vrbova i Vladisovo, a upravo ta mjesta kriju brojna bogatstva. 

Pod sloganom – ”Općina u srcu SLAVONIJE!”, novi promotivni video naglašava sve ljepote okolnih mjesta, ali i događanja na tome području, te poziva goste da ih istraže.

Video na zabavan i atraktivan način, pun emocija i doživljaja, uz zanimljivu priču i tradicionalne dijelove, kao šlag na torti, svakako je postigao efekt privlačenja pažnje i mašte ili sanjanja da se i sami nađemo u prikazanim kadrovima. 

Drugačiji je, pun života i energije, a opet kroz cijelu priču snimljen u ležernom tonu. Sve to čini jednu odličnu cjelinu, a možete ga pogledati u nastavku, pa procijenite sami. 

Foto: screenshot

 

 

 

Komentari
Prethodni članakUvoz kruha i dalje raste, svaki peti na hrvatsko je tržište stigao zamrznut
Sljedeći članakStolnoteniski turnir „Staro Petrovo Selo 2020.” okupio 77 natjecatelja iz više država