Danas se mnoštvo toga događa u našem gradu, a ono oku upadljivo plavi su štandovi smješteni na korzu, odnosno u ulici Slavonskih graničara. 

Kako smo i najavljivali, Udruga za autizam Sunce Nova Gradiška danas obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, čiji je moto ove godine ”40 godina sustavnog zanemarivanja obitelji s autizmom” (Savez udruga za autizam Hrvatske ove godine obilježava 40 godina svoga postojanja) te ove godine dvadeseti put obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu zajedničkim akcijama udruga članica u gradovima diljem Hrvatske. 

Iako se ovaj važan dan obilježava 2. travnja, Novogradiščani ga spremno i u zajedništvu obilježavaju danas, 6. travnja. 

U središnjoj gradskoj ulici (ispred starog Varteksa) ugostili su studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva (odjel robotike) koji će sa sobom donijeti robote koje su izradili – Franka, Pepper i Baxter (Pepper, inače, pomaže u ranoj dijagnostici autizma kod djece).

Kako bi privukli što veći broj građana, glazbena skupina „Kraljevi ulice” uličnom svirkom razveseljava građane. Uz njih, najmlađe zabavlja klaun Pucko koji će izrađuje razne likove od balona.

Sve to popraćeno je informativnim štandom Udruge za autizam Sunce čije članice peku palačinke za građane. Akcija završava točno u 12,00 sati kada će u zrak pustiti sto plavih balona punjenih helijem, do tada prošetajte do središnje gradske ulice i podržite ovu hvalevrijednu akciju, kojoj su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić. 

 – Sav prihod je namijenjen završetku senzornog parka u dvorištu prostorija naše udruge. Prilika je ovo za učiniti dobro djelo, upoznati se s problemima djece s autizmom i njihovih obitelji, stoga, slobodno nam se pridružite – poručila je predsjednica Udruge, Vesna Mijatović 

Komentari
Prethodni članakOvo je 12 HDZ-ovih imena za euroizbore. Među njima i naš župan Danijel Marušić
Sljedeći članakKako zadržati mlade u Slavoniji: ”Još tri obitelji potpisale ugovore o financijskoj pomoći”