Nakon raspisanog Javnog poziv za korištenje bespovratnih sredstava u svrhu rješavanja stambenog pitanja na području općine Nova Kapela i za 2019.godinu, potpisali su sa još tri obitelji ugovore o financijskoj pomoći.

Sveukupno u 7 mjeseci potpisani su ugovori sa 10 obitelji i ukupno im je uplaćeno 320 tisuća kuna.

Prisjetimo se, Općina Nova Kapela objavila je javni poziv mladim osobama za dostavu prijava za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja na području općine Nova Kapela u 2019. godini.

Cilj Javnog poziva je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na područje općine Nova Kapela, a sve u svrhu demografske revitalizacije.

Mjera 1. Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta(kuće) na području Općine Nova Kapela

Mjera 2. Financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće (stambeni objekt)

Ukupna raspoloživa sredstva za financijsku pomoć za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u okviru Javnog poziva iznose najviše 400.000,00 kuna.

Korisnici mjera i olakšica iz ovog Programa su mladi.

Mladom osobom u smislu ovog Programa, smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca ako ih imaju, pod uvjetom da:a) podnositelj nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv ili b) da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života.

 

Komentari
Prethodni članakPodržite humanitarnu akciju Udruge za autizam Sunce
Sljedeći članakUdruga ”Pozitiva” na zanimljiv način obilježila Svjetski dan zdravlja