U Novoj Gradiški, u 14.20 sati, 50-godišnjak je došao u ugostiteljski objekt u vidno alkoholiziranom stanju, te tražio alkoholno piće. Zaposlenica ugostiteljskog objekta ga nije uslužila jer je već bio pod utjecajem alkohola, te je 50-godišnjak na nju galamio, psovao i vrijeđao ju pogrdnim riječima. Policijski službenici su alkotestom u organizmu 50-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 2,20 promila, kojega su nakon liječničkog pregleda zadržali u policiji na otriježnjenju. Protiv 50-godišnjaka policijski službenici podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel) zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

JOŠ JEDAN GRAĐANIN SE ODLUČIO NA DRAGOVOLJNU PREDAJU ORUŽJA

Građanin sa područja Postaje granične policije Vrpolje, jučer je diskretno kontaktirao policijskog službenika, rekavši da se odlučio na dragovoljnu predaju oružja. Odmah potom na dogovorenu adresu, došao je policijski službenik protueksplozijske zaštite, preuzevši 550 komada puščanog streljiva call 7,62 x 54 mm, koje je građanin posjedovao od Domovinskog rata. Savjesni građanin je na ovakav način „izbacio uljeza“ iz svog doma, učinivši ga sigurnijim mjestom za život. Pozivamo i ostale građane, koji posjeduju ubojita sredstva (oružje, minsko eksplozivna sredstva, streljivo), a žele ih se „riješiti“, da pozovu policiju na broj telefona 192, koji će doći i na siguran način preuzeti oružje. Podsjećamo da u sklopu Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani imaju mogućnost vremenski neograničene dragovoljne predaje oružja policiji, bez straha da će biti kažnjeni.

Komentari
Prethodni članakOpet srušen crni rekord u Hrvatskoj: 1867 novozaraženih, preminulo 7 osoba
Sljedeći članakGradonačelnik Vinko Grgić podnio ostavku, funkciju gradonačelnika do izbora obavljat će dosadašnji zamjenik Borislav Vidošić