Novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić koji je od 18. rujna u pritvoru zbog, navodne, umiješanosti u aferu Janaf, jučer je potpisao ostavku na gradonačelničku poziciju te je predao svom odvjetniku, Zoranu Mataiću koi ju je proslijedio Gradskoj upravi kako bi Grgić i službeno prestao biti gradonačelnik Nove Gradiške.

Tim povodom tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić:

– Sazvali smo ovu tiskovnu konferenciju kako bi upoznali javnost s novonastalim okolnostima. Ostavku gradonačelnika Vinka Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Uglavnom, gradonačelnik Vinko Grgić će prvom prigodom kada bude mogao obratiti se javnosti i pojasniti razloge ovakvog čina – rekao je dosadašnji zamjenik gradonačelnika Vidošić.

– S jučerašnjim danom dosadašnji gradonačelnik Vinko Grgić je podnio ostavku. Temeljem zakonskih odredbi, podnošenjem ostavke mandat gradonačelnika prestaje silom zakona onoga trenutka kada je urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški.

Jučer smo to i obavili, što znači da od danas gradonačelnik Grgić više ne obavlja ovu funkciju.

U dosadašnjoj odsutnosti gradonačelnika Grgića, temeljem njegove punomoći, ove je poslove obavljao zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić. Podnošenjem ostavke, budući smo ušli u drugu polovicu mandata, a temeljem zakonskih odredbi, dužnost gradonačelnika obnaša zamjenik gradonačelnika koji je kod izbora bio naveden prvi na listi.

Prvi na listi je bio Borislav Vidošić i on će do redovnih izbora u mjesecu svibnju, temeljem zakonskih odredbi, obavljati funkciju gradonačelnika – rekao je tajnik Grada Nova Gradiška Zlatko Zebić.

– Svi započeti projekti idu dalje, već sljedećeg tjedna, u četvrtak 29. listopada zakazana je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će središnja točka dnevnog reda biti rebalans Proračuna koji smo ovih dana uspjeli finalizirati – zaključio je Vidošić.

Komentari
Prethodni članakPod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir
Sljedeći članakPogoršava se situacija i na našem području: 47 novooboljelih od koronavirusa