Nizom književnih susreta i događanja Novogradiščani će i ove godine obilježiti “Mjesec hrvatske knjige”. U organizaciji Gradske knjižnice i Dječjeg vrtića danas je u Dječjem vrtiću “Maslačak” održan književni susret s poznatom spisateljicom za djecu Željkom Horvat Vukelja.

Susret je upriličen za mališane starijih skupina dječjeg vrtića i osnovnoškolce, a mališani su mogli uživati u poznatim slikopričama i pričokazima ove poznate hrvatske književnice i dramaturginje.

Književnica i dramaturginja Željka Horvat-Vukelja objavila je tristotinjak kratkih priča u tisku i na Hrvatskom radiju te dvadesetak igrokaza za djecu. Njezini tekstovi su u čitankama te na popisu lektire u nižim razredima osnovne škole. Više od dvadeset godina odžava književne susrete u školama, gradskim knjižnicama, vrtićima, dječjim odjelima bolnica.

Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu – kombinaciju priče i kratkog igrokaza u kojem sudjeluju i gledatelji. Njezine radioigre za djecu emitirane su na Hrvatskom radiju: Pobuna riječi, Priča o priči, Putovanje patuljka Zvončića, Tko je glavni, Leteći glasovir. Igrokazi Reumatični kišobran  (postavlj. 2005.) i Hrabrica (postavljen 2015.) na repertoaru su Gradskog kazališta Žar ptica.

Djeca su i ovoga puta uživala uz priče i izvrsnu animaciju poznate književnice, a veliki pljesak, zadovoljan osmijeh i odobravanje mališana, vjerujemo, Željki Horvat Vukelja najbolja nagrada.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdržan osmi “Heferer festival” u Novoj Gradiški / foto
Sljedeći članak10. obljetnica tragične pogibije Toše Proeskog