Kao što su i najavili, s prvim danima lipnja krenulo se s renoviranjem dvorane “Relković” novogradiškog Doma kulture, institucije koja je u našem gradu postala prepoznatljiv zaštitni znak i kulturni brend.

Budući je dvorana građena još u sedamesetim godinama prošlog stoljeća, funkcionalno nije udovoljavala potrebama brojnih korisnika, stoga je Učilište “Matija Antun Relković” u suradnji s Gradom Nova Gradiška odlučilo krenuti s njenim renoviranjem.

– Uređuje se pretprostor koji se dosada koristio za izložbe, a tako će biti i ubuduće. Moramo ga prilagoditi i omogućiti da to bude vrhunski prostor za izložbe i sva ostala događanja koja će uslijediti. Također, krenulo se i s uređenjem same dvorane. Cilj nam je, ako ne do “Novogradiškog glazbenog ljeta”, onda do 1. rujna dvoranu novogradiškog Doma kulture u potpunosti dovršiti. Napravit ćemo modernu, mutifunkcionalnu dvoranu poput “Cinestara”. Ono što je najbolje za naše posjetitelje, imat ćemo velike, udobne fotelje tako da će se bez problema moći pratiti svaki događaj, radimo na ozvučenju, rasvjeti… Mislim da ćemo naše “ružno pače” pretvoriti u ljepoticu. Vrijednost je radova miliijun kuna, od kojih će polovicu iznosa sufinancirati Ministarstvo kulture, ostatak su sredstva gradskog Proračuna – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

– Dvorana će zasjati novim sjajem. Zahvaljujemo Gradu Nova Gradiška, posebno gradonačelniku Vinku Grgiću te Ministarstvu kulture što su nam omogućili realizaciju ovog projekta. Veselimo se novim događanjima u rujnu u obnovljenoj dvorani Relković – kaže ravnateljica Učilišta “Matija Antun Relković” Danijela Juranović.

 

Komentari