U organizaciji Baptističke crkve Nova Gradiška sinoć je u njihovim prostorijama u Maloj broj 1 održan koncert na kojemu se posjetiteljima predstavio bend radnoga naziva “No name”.

Zašto “No name”?! Kako nam rekoše glazbenici, pastor Ivan Špičak (gitara), profesor klavira Tomislav Milić i Denis Horvat (bubnjevi), sastali su se kako bi glazbom i vjerom posjetiteljima približili Boga i njegovo učenje.

– Radi se o duhovnom koncertu grupe iz Daruvara, jazz, blues, gospel glazbi i ja vjerujem da će biti vrlo dobro. Glavni je pjevač pastor iz Daruvara Ivan Špičak koji je nedavno izdao svoj prvi album pod nazivom “Jednom tamo” pa smo tako i nazvali koncert.

Glazba i vjera itekako mogu zajedno i uvijek tako idu. Gospel potječe iz Amerike gdje su potlačeni crnci u pjesmama Bogu nalazili svoj mir i nadu. To su prenijeli na nas pa tako i mi slavimo Boga na ovaj način. Mi na bogoštovljima jako puno pjevamo. Božja riječ nam kaže da pjevamo Bogu, čak i jedni drugima i da se na taj način ohrabrujemo. Ja također sviram gitaru i iako nisam profesionalac puno mi to znači i opušta me. To je još jedan izričaj da kažem Bogu koliko sam zahvalan što je učinio za mene. Prilika je ovo i da predstavimo našu zajednicu i približimo im naš rad. Ovo je jedno u nizu događanja koje ćemo organizirati i sretni smo zbog toga – kaže Miroslav Balint Feudvarski, pastor Baptističke crkve Nova Gradiška.

Koncert je bio vrhunski odrađen, mladi glazbenici predvođeni pastorom Ivanom Špičakom, kojega su, kako nam reče, prozvali pastor s fenderom, izvrsno interpretirali i spojili Božju riječ i glazbu.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članak1. Kup vatrogasne djece u Gornjim Bogićevcima
Sljedeći članakPočelo uređenje dvorane “Relković”: Do jeseni nas očekuje moderno uređeni, multifunkcionalni prostor