U organizaciji stručnog tima Odjela za psihijatriju Opće bolnice Nova Gradiška i novogradiške Udruge „POZITIVA“ u bolničkim čekaonicama postavljeni su info-pultovi s edukativnim letcima , a mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije i Kristina Kulaš, dr.med.spec.psihijatrije održale su fokus-grupu „Izvori stresa i profesionalnog izgaranja u borbi protiv ovisnosti“. Tijekom prvog tjedna Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije- Ispostava Nova Gradiška 20. studenog u 13,00 sati održat će se predavanje „Sintetske droge“ (Ana Kolovrat, dr.med.spec.psihijatrije), a isti dan u 17,00 sati u Gimnaziji Nova Gradiška radionica za roditelje „Kriza odgoja i suvremene ovisnosti“ (Koraljka Hausnet-Lasović, prof. psihologije).

U Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ Nova Gradiška 21. studenog u 11,30 sati odigrat će se prijateljska utakmica NK „Slaven“ i učenika ŠSK „Bedem“, pod motom „Sportom protiv ovisnosti“.

U sljedeća tri tjedna čeka nas još niz aktivnosti iz bogatog Programa obilježavanja u organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška.

Autor: Ljiljana Lukačević

 

Komentari
Prethodni članakOdržan regionalni turnir za najmlađe kadete: Nastupili predstavnici STK “Strmac”
Sljedeći članakU Škabrnji branitelji i s područja Brodsko posavske županije