Članovi Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ po prvi su puta odlučili organizirati jedinstvenu manifestaciju pod nazivom „Dani tradicijske kulture“ koja je krenula jučer Dječjim folklornim susretima. Održani su u Hrvatskom domu u Cerniku, a uz domaćine, članove Dječjeg folklornog ansambla Kulturno umjetničke udruge „Cernik“, nastupili su i njihovi sumještani, juniorski tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ te pjevački zbor Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Cernika. Ugostili su i svoje prijatelje, dječju skupinu Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ iz Nove Gradiške te članove Kulturno umjetničke udruge „Prigorec“ iz Sesvetskog Kraljevca.

U jedinstvenom programu, svako od ovih društava, izvelo je dio repertoara koji vježbaju u svojim sekcijama te poveli posjetitelje na „šetnju“ Slavonijom, Podravinom i ostalim dijelovima Lijepe naše. Članovi pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra predstavili su se zabavnim i hrvatskim narodnim pjesmama, a kroz program su ih  vodili učenici cerničke osnovne škole Hana Lucić i Marko Živković.

-Od ove godine naša tradicionalna organizacija međunarodnih folklornih susreta koreografiranog folklora prerasta u veću, snažniju i bolju manifestaciju. Pred nama je niz aktivnosti usmjerenih prema boljem i kvalitetnijem radu u svim segmentima udruge kao i težnja da uključimo cjelokupnu zajednicu i otvorimo vrata kulturi – kaže Ivan Ivanović, predsjednik Kulturno umjetničke udruge „Cernik“.

Cijeli sljedeći tjedan bit će ispunjen brojnim aktivnostima.

U ponedjeljak, 7. svibnja u 18,00 sati održat će radionicu dječjih izvornih plesova cerničkog kraja, u utorak, 8. svibnja u 18,00 sati Hrvatskom domu u Cerniku u suradnji s udrugom Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja organiziraju kreativnu radionicu za djecu. U srijedu, 9. svibnja od 19,00 sati održat će prezentaciju i promociju novih fotografija i vizualnog materijala KUU „Cernik“. U četvrtak će sudjelovati na hodočašću i procesiji sv. Linarti, dok će sve završiti u subotu, 12. svibnja u 19,00 sati 15. Međunarodnim folklornim susretima koreografiranog folklora.

 

no images were found

 

 

 

Komentari