U Rešetarima je održan sastanak kojega je sazvao općinski načelnik Zlatko Aga, a kojim je utvrđen je protokol obilježavanja VRO „Širinci 92“.

Uz načelnika Zlatka Agu, na sastanku su prisustvovali predsjednik Odbora za obilježavanje  obljetnica iz Domovinskog predstavnici pukovnik Adam Tomičić, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji koji su bili i sudionici ove važne VRO “Širinci 92”.

Pokrovitelj  obilježavanja obljetnice je Općina Rešetari, a organizatori su Udruga veterana 3. GBR „Kune“ Nova Gradiška i Odbor za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata.

Program će započeti 2.1. u nedjelju u 11.00 svetom misom u crkvi Krista Kralja u Rešetarima za sve poginule, smrtno stradale, umrle i nestale hrvatske branitelje.

Središnji dio obilježavanja održat će se u ponedjeljak 3.1.2022. i to prema sljedećem programu:

09:30 – Okupljanje hrvatskih branitelja i gostiju u centru mjesta Smrtić
10:00 – sveta misa u crkvi Sv. Antuna
11:00 odlazak kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Širinci
11:30 polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima te prigodna komemoracija
12:30 odlazak kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Rešetari
13:00 polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Općine Rešetari te prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu
14:00 domjenak i druženje u vatrogasnom domu u Rešetarima

Puno je naših dječaka iz ovoga kraja dalo svoje živote, puno branitelja je bilo uključeno u čuvanju i branjenju naših krajeva i smatramo da moramo dati svoj obol sada u miru da se ta važna akcija na naš kraj, kao i Rh ne zaboravi i da odamo počast ljudima koji su dali najviše od sebe, a to su njihovi životi, kao i njihovim obiteljima istaknuli su načelnik Zlatko Aga i moderator obilježavanja Marko Derežanin pripadnik Udruge veterana 3. GBR „Kune“ Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakMlada Novogradiščanka na pojedinačnom prvenstvu RH u kuglanju za juniorke U18
Sljedeći članakSveti Nikola je bio i u općini Dragalić / foto