Na pojedinačnom prvenstvu Republike Hrvatske za 2021./2022., za mlađe juniorke U18 godina, održanom 11. i 12. prosinca 2021., na kuglani Azelija u Ozlju, ženski Kuglački klub “Obrtnik” iz Nove Gradiške, uspješno je predstavila juniorka Ana Meglajec. Obzirom da je bila jedina natjecateljica iz Brodsko-posavske županije, na isti način osim Kluba, predstavila je naš Grad i Županiju.

Na prvenstvu je sudjelovala 31 natjecateljica, od kojih većina iz prve Hrvatske kuglačke lige (nastavno: HKL), u dobi od 18 godina, a Ana trenira u Klubu koji se natječe u drugoj HKL, i ima 16 godina, ali unatoč tome što je mlađeg uzrasta, igrom koja zaslužuje svaku pohvalu, porazila je više iskusnijih i od nje starijih igračica.

Nakon dva uzastopna dana kuglanja, što iziskuje znatan i fizički i psihički napor, Ana se plasirala ispred 26 igračica, a prva četiri mjesta zauzele su igračice iz prve HKL.
Na prvom nastupu, Ana je srušila nevjerojatnih 584 čunjeva, što je za sada njezin osobni rekord i za koji rezultat treba naglasiti da se s istim ne može pohvaliti većina seniorki. Na drugom nastupu srušila je 567 čunjeva. U konačnici je s rezultatom od ukupno 1151 čunjeva, zasluženo zauzela odlično 5. mjesto na državnom prvenstvu juniorki U18 godina.
Iako Ana ima samo 16 godina, rezultat postignut na ovome prvenstvu nije njezin jedini sportski uspjeh, obzirom da je i ranije uspješno sudjelovala na većem broju natjecanja, te je kao standardna igračica 1. ekipe Kuglačkog kluba “Obrtnik”, odigrala više prvenstvenih utakmica na kojima je svojim kuglačkim znanjem stečenim njezinim trudom i ljubavi prema kuglačkom sportu, uz podršku i savjete trenera, doprinijela ostvarenim bodovima i uspjesima Kluba.

Čestitamo Ani i želimo joj i nadalje puno dobrih rezultata i što više srušenih čunjeva.

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška: Volonterska akcija Imaš jaknu viška?
Sljedeći članakPočele pripreme za obilježavanje 30. obljetnice VRO „Širinci“