U organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Nova Gradiška i Lovačke udruge „Podložje-Ključevi“ Nova Gradiška, a uz potporu nekolicine sponzora, realizirat će se inicijativa Jurice Sjeverca iz Gorica, člana navedenih udruga, da u čast svih poginulih hrvatskih branitelja, ali i svih civilnih žrtava Domovinskog rata, kao i poginulih i umrlih članova Hrvatskog lovačkog saveza, odvesla regatu rijekom Savom od Jasenovca do Mačkovca.

U navedenoj veslačkoj regati, u duljini od 62 km, sudjelovat će i Vlado Vlaović iz Nove Gradiške, također lovac i hrvatski branitelj – bivši pripadnik novogradiške 121. brigade Hrvatske vojske. Osim ove dvojice hrvatskih branitelja, u posadi čamca koji nosi ime „MiG-21“bit će i Juricin sin Antonijo Sjeverac iz Gorica.

Drveni čamac dug 6 metara, osobno je izradio Jurica Sjeverac, a ime „MiG-21“dao mu je u čast legendarnog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina koji je 2.svibnja 1995. godine smrtno stradao u VRO „Bljesak“, a tijelo mu je nakon obaranja i katapultiranja iz aviona pronađeno je u rijeci Savi.

Veslačka regata će započeti iz Jasenovca u subotu 17. kolovoza 2019. godine početkom u 18:00 sati. Dolazak čamca u Mačkovac kod crkve Sv. Mateja apostola predviđen je u nedjelju 18. kolovoza 2019. godine oko 10:30 sati. Nakon dolaska veslača, u 11:00 sati bit će služena sv. misa u župnoj crkvi u Mačkovcu, a potom će se kod spomen-ploče na Društvenom domu u Mačkovcu odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, svim civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao i svim poginulim i umrlim članovima Hrvatskog lovačkog saveza. Nakon odavanja počasti u Mačkovcu uslijedit će odlazak u Gorice gdje će se kod spomen-ploče kraj crkve Sv. Vida, odati počast i svim poginulim pripadnicima novogradiške 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade „Kune“, a čiji pripadnik je bio i Jurica Sjeverac.

U Društvenom domu u Goricama, nakon odavanja počasti, bit će upriličen zajednički ručak i druženje hrvatskih branitelja, lovaca i svih drugih ljudi dobre volje koji se žele odazvati ovom pozivu i popratiti ovo hvale vrijedno događanje.Stoga organizatori i članovi ove veslačke regate pozivaju sve hrvatske branitelje i lovce našeg novogradiškog kraja, kao i žitelje našega grada i naših sela, da dočekaju veslače u nedjelju u Mačkovcu te im se pridruže u prethodno navedenom programu.

Svi ste dobrodošli te vas radosno očekujemo. Na kraju, veliko hvala svima koji su na bilo koji način podržali ovo događanje, a posebno sponzorima i pokroviteljima. Poručili su organizatori.

Sponzori i pokrovitelji:
– Udruga veterana 3. gbr „Kune“ ogranak Nova Gradiška
– Lovačka udruga „Podložje-Ključevi“ Nova Gradiška
– Općina Dragalić
– Općina Vrbje
– Caffe bar „Hubert“ Nova Gradiška
– Trgovački obrt „Breza“ Dragalić
– „Marković transport“ Nova Gradiška
– Klesarstvo „Savi“ Nova Gradiška
– Limarija „Vlaović“ Rešetari
– „Megaplast“ Ljupina
– Formula d.o.o. Nova Gradiška
– OPG „Trnka“ Dragalić
– OPG „Rešković“ Gorice
– obitelj Petrović iz Gorica
– Radio Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakOtvoren novi ured Turističke zajednice Grada Nova Gradiška
Sljedeći članakPostojeći model prijevoza neodrživ: Autobusni prijevoznici najavili štrajk upozorenja