Spomenuo je također šest milijardi kuna koji se daju za privatni sektor i plaće radi premošćivanje koronakrize te 10 milijardi eura iz EU-a za europski oporavak

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je da HDZ na parlamentarne izbore izlazi s programom koji, među ostalim, uključuje dizanje prosječne plaće na 7600 kuna i minimalne plaće na 4250 kuna te smanjenje broja ministarstava.

“Prosječna plaća 7600 kuna a minimalna 4250 kuna, mislim da je to realno, to je na tragu kontinuiteta naše politike”, rekao je Plenković nakon što je izborni program večeras predstavio Središnjem odboru stranke, a najavljeno je da će biti predstavljen javnosti.

Premijer i predsjednik HDZ-a podsjetio je da je njegova Vlada u mandatu povećala minimalnu plaću za 754 kune neto, prosječnu plaću za 1150 kuna, imala zdravi gospodarski rast, smanjila javni dug, ostvarila tri proračunska viška i konsolidirala javne financije.

Hrvatska je zadržala investicijski kreditni rejting, banke su prošle stres test Europske središnje banke i to je zadnja potvrda da je Hrvatska ispunila sve kriterije iz akcijskog plana za Europski tečajni mehanizam II, našeg puta prema eurozoni, istaknuo je Plenković.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

Izvor: Posao.hr
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari
Prethodni članakKako se piše „ekosavjetnik”: Maturanti morali znati, ali u Ministarstvu znanosti i obrazovanja baš i ne znaju točan odgovor
Sljedeći članakI danas nestabilno, za neke vrijeme i “nasilno”