Općina Staro Petrovo Selo izrazito je aktivna u zadnje vrijeme. Sudjeluje u raznim projektima, radi na uređenju mjesta, trudi se prikupiti financijske injekcije iz raznih izvora financiranja, potiče rast i razvoj proizvodnih pogona, ali i razmatra kako riješiti najveći problem koji pogađa ne samo ovu općinu, nego i cijelu Lijepu našu. 

Nedavno je Općina Staro Petrovo selo bila domaćin radnom sastanku vezanom uz proširenje tvrtke Bartels-Conjar ( o čemu više možete pročitati OVDJE) u sklopu kojeg je predstavljen i Pilot projekt stipendiranja srednjoškolaca s područja općine. 

S obzirom na to da se kako općina Staro Petrovo Selo, a samim time i tvrtka Bartels- Conjar muče s problemom pronalaska adekvatne radne snage s ovog područja, ali i okolice, načelnik općine Nikola Denis zajedno sa svojim suradnicima došao je na ideju osmišljavanja projekta koji bi potakao mlade ovoga područja na upisivanje srednjih škola deficitarnih zanimanja, ali i po završetku školovanja ostanak ili povratak na područje Starog Petrovog Sela. 

Općina planira osigurati sredstva za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja od strane raznih investitora, pa tako i same tvrtke Bartels-Conjar, koji bi, osim stipendija, učenicima nudili i plaćene stručne prakse, te mogućnost zaposlenja po završetku škole.

Tako ostvarila bi se višestruka korist između učenika (koji bi imali plaćeno školovanje i siguran posao po završetku istog), općine (koja bi zadržala svoje stanovništvo) i ulagača (koji bi imali educiranu i kompetentnu radnu snagu). 

Tvrtka Bartels-Conjar prva je pristala sudjelovati u realizaciji ovog Pilot projekta jer smatra da uz njihove stipendije, ali i način na koji provode prakse, srednjoškolci mogu postići rezultate obrazovanja kakve mladi ostvaruju u inozemstvu i time biti konkurentniji na tržištu rada. 

Pilot projekt tek je u idejnoj fazi, međutim na njemu Općina Staro Petrovo Selo užurbano radi ne bi li već početkom sljedeće školske godine prve stipendije otišle u ruke mladim mještanima općine. 

Foto:Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakMladi rukometaši RK Nova Gradiška danas odlaze na završnicu u Umag
Sljedeći članakVozio 252 km/h i platio dvije tisuće kuna, je li to dovoljna kazna?!