Općina Staro Petrovo Selo jučer je bila domaćin izuzetno važnom radnom sastanku vezanom za proširenje tvrtke Bartels-Conjar. 

Bartels-Conjar d.o.o  je sestrinska firma Karl. H. Bartels iz Njemačke. U usporedbi s tvrtkom Bartels koja postoji još od 1938. godine, Bartels – Conjar d.o.o. započela je s radom u Hrvatskoj “tek” 2007. godine, no zahvaljujući vrhunskoj proizvodnji  skladišne opreme u desetak godina postala je prepoznatljivim europskim brendom. 

S većom prepoznatljivošću na tržištu, upravo zbog svoje kvalitete usluga koju daju, došlo je i do veće potražnje proizvoda navedene tvrtke, što logično iziskuje i masovniju proizvodnju. Iz navedenih razloga, a zadovoljni dosadašnjim poslovanjem i suradnjom, direktori tvrtke Bartels-Conjar, Sebastian Krayenborg i Damir Conjar odlučili su se na ulaganje u proširenje i izgradnju proizvodnih kapaciteta tvrtke. 

S obzirom na to da je trenutno sjedište tvrtke Bartels-Conjar u Starom Petrovom Selu, te se outsourcing  u ovo slavonsko mjestašce itekako isplatio zbog manjih troškova tvrtke, ista se odlučila i dodatni pogon izgraditi upravo ovdje. 

-“Novi prostor za proizvodnju i skladište omogućit će rast tvrtke kako u Njemačkoj, tako i u Hrvatskoj, te njenu proizvodnju i konkurentnost na tržištu”- istaknuo je direktor tvrtke Bartels, Sebastian Krayenborg

Vrijednost projekta izgaradnje i opremanja nove “hale”  koju su direktori Bartels-Conjar tvrtke predstavili nazočnima na radnom sastanku, zamjeniku župana Brodsko posavske županije Stjepanu Bošnjakoviću, načelniku općine Staro Petrovo Selo Nikoli Denisu, zamjeniku načelnika Josipu Kolodzieju, privatnom konzultantu za gospodarstvo Ivanu Sertiću, te drugima jest 1,5 milijuna eura. 

-“Izgradnja novog pogona sa sobom vuče i potrebu otvaranja novih radnih mjesta, s obzirom na to da se u zadnjih godinu dana znatno povećao broj zaposlenika, takav trend očekujemo i s otvaranjem novog pogona. Bit će potrebe za djelatnicima u raznim sektorima, od administracije, do radnika u pogonu srednje, više i visoke stručne spreme.” – izjavio je direktor tvrtke Conjar, Damir Conjar

Proaktivnost i želju za investiranjem na području općine Staro Petrovo Selo, a samim time i Brodsko posavske županije pozdravili  zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, tako i načelnik Nikola Denis koji će se maksimalno angažirati ne bi li investicija bila što prije realizirana. 

Osim u izgradnji i proširenju proizvodnih kapaciteta, tvrtka Bartels-Conjar sudjelovat će u još jednom iznimno vrijednom projektu općine Staro Petrovo Selo, pilot projektu usmjerenom na stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja, kojima će nuditi, osim stipendija, i plaćene prakse.

O tome više moći ćete čitati narednih dana.Planove vezane za pilot projekt načelnik Nikola Denis tek će otkriti, kako je istaknuo, korak po korak. Sada je u prvom planu ova, u kunama, višemilijunska investicija tvrtke Bartels-Conjar koja će malu općinu Staro Petrovo Selo povećati na gospodarskoj karti Republike Hrvatske. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakHrvatska među zemljama EU s najvećim padom proizvodnje
Sljedeći članakNORIJADA 2018: Maturanti danas započinju oproštajku od srednjih škola