Mjesto Drškovci u Požeško-slavonskoj županiji, postalo je proteklog vikenda poprište još jednog zločina nad životinjama i tako se pridružilo dugačkom popisu slavonskih lokacija koje su zbog istog završile u rubrici ‘crna kronika’, javlja SBplus 

Naime, u subotu, 28. rujna 2019., oko 17.30 sati, u mjestu Drškovci, u Vinogradskoj ulici, 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu, koncentracije od 2,14 promila, mačetom ubio svog psa te ga pokušao zapaliti.

Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja”.

Kazneni zakon za to je (ne) djelo člankom 205. predvidio zatvorsku kaznu.

„Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.” – stoji u prvom stavku.

Podsjetimo, jedan je takav događaj prošle godine i snimljen kada su se dvojica mladića u Lovčiću iživljavala na mačiću kojeg su usmrtila sjekirom na panju.

– Radi se o događaju od 16. srpnja 2018. godine. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje prošle godine te su protiv dvije osobe u dobi od 21 i 23 godine podnijeli kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja (čl. 205 Kaznenog zakona) Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, temeljem čega su protiv 21-godišnjaka i 23-godišnjaka podignute optužnice. – izvijestila je tada Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako je zabilježio Jutarnji, prva zatvorska kazna zbog mučenja životinja izrečena je u siječnju 2006. godine kada je sutkinja Općinskog suda u Vrbovcu na pet mjeseci zatvora osudila Ostoju Babića koji je nasmrt pretukao svoga psa. Babić je, iznerviran zavijanjem svoje kujice, u prosincu 2004. godine dohvatio željeznu šipku i vile te udarao kujicu dok joj nije puknula lubanja i dok nije iskrvarila. I Babić je hladnokrvno na sudu priznao kako je odlučio ubiti kujicu jer „nije ništa valjala” i jer se veselila svim prolaznicima, a cvilila je dok ju je držao na lancu.

Izvor/Foto: SBplus 

Komentari
Prethodni članakNovogradiški vatrogasci drugi na lipičkoj Fišijadi
Sljedeći članakUjutro pronašli beživotno tijelo: Izgubila život zbog onoga što svi stalno radimo