Peta po redu tradicionalna manifestacija „Švarglijada u Hrvata“ održat će se sutra, 28. siječnja u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu.

Spomenuta gastronomsko – turistička manifestacija postala je važan dio turističke ponude naše županije, a cilj organizatora (Udruge proizvođača izvornog slavonskog kulina „Kulin bećarac“ i Općine Staro Petrovo Selo) je uz tradicionalne slavonske suhomesnate proizvode kao što su: kulin, kulinova seka, slanina i čvarci, promovirati švargli kao jednu od gastronomskih delikatesa Slavonije. Najbolje švargle odabrat će komisija koju čine sponzori, gosti i proizvođači.

 

Posjetitelji „Švarglijade“ također će izabrati svog pobjednika kojega će proglasiti oko ponoći iste večeri. Na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se sudjelovanje 30-tak natjecatelja (proizvođača švargla) iz svih slavonskih županija i županija sjeverozapadnog dijela Hrvatske, te oko 300 do 400 posjetitelja.
Za ugodnu zabavu i što bolji provod pobrinut će se tamburaški sastav „Satir“ iz Davora, te gostujuću duet večeri Krunoslav Slabinac – Kićo i Davor Dretar – Drele. Početak je najavljen za 19.00 sati. Pokrovitelji 5. „Švarglijade u Hrvata“ su Općina Staro Petrovo Selo koja je i suorganizator, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatska turistička zajednica, te Brodsko-posavska županija.

Autor: Mario Trupinić/izvor: SPS/photo: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članak14. Poljoprivredno – poduzetničke ideje – rezime prvog dana manifestacije
Sljedeći članakPoljoprivredno- poduzetničke ideje 2012., osvrt struke