Udruga sveti Florijan iz Magić Male petu godinu zaredom organizirala je feštu od ribe i zabave, popularnu “Fišijada” na kojoj su ove godine sudjelovale 22. ekipe, što lokalnih, pa čak i onih iz šireg područja naše županije, jer je to jedna od fešta što se ne propušta. 

Ljubitelji dobre ribe, kapljice i glazbe, organizatorima su dali vjetar u leđa da i ove godine organiziraju manifestaciju. 

Vrućina u kombinaciji s vatrom i dimom ispod kotlića obilježila je početak natjecanja, ali svi su spremno prionuli poslu, kako bi skuhali najbolji i najfiniji – pobjednički fiš.

Dok su natjecatelji odrađivali svoj dio posla, za gladna usta tijekom natjecateljskog dijela pobrinuli su se organizatori, koji su odmah pored njih pekli šaran na rašljama. Žeđ se gasila pivom, vinom, rakijom i vodom, jer je temperatura bila uzavrela jednako kao i atmosfera. Piće je dodatno podizalo raspoloženje i dobru zabavu uz pošalice. Pjevalo se, plesalo i veselilo, a ni apetita nije falilo što se vidjelo po popunjenim stolovima natjecatelja. Dok su čekali da fiš bude gotov ekipe su na stolovima ispred sebe imali narezane slavonske delicije: kobasice, slaninu, šunku…

Nakon što je stručna komisija odradila težak posao ocjenjivanja fiša, koji se našao pred njima, donesene su odluke o pobjednicima, a najboljima su se pokazali “Čikovi” iz Šumeća. 

Vesela atmosfera bila je u Magić Maloj tijekom cijeloga dana, a kako je dan prelazio u večer tako je i posjetitelja je bilo sve više. Osim uživanja u odličnim delicijama, posjetitelji su pjevali i plesali uz živu glazbu Rulet grupe iz Nove Gradiške. Članovi Udruge sveti Florijan, ali i svi mještani nadaju se kako će ova Fišijada ostati tradicija njihovog mjesta i odvijati se još dugi niz godina.

 

 

Komentari