Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja “Pozitiva” u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih započinje provedbu novog (šestog ) projekta prevencije ovisnosti.
Projekt će se provoditi u razdoblju rujan 2014.- lipanj 2015.g., a usmjeren je jačanju lokalne mreže partnerstva javnog i civilnog sektora (školstvo, zdravstvo, policija, socijalna skrb, udruge, Savjet mladih, roditelji, djeca, mladi, mediji, građani) radi univerzalne prevencije svih oblika ovisnosti djece i mladih. Korisnici projekta su odgajatelji predškolske djece, voditelji školskih preventivnih programa, članovi vijeća roditelja i vijeća učenika osnovnih i srednjih škola, djelatnici policije, zdravstvenih ustanova i Centra za socijalnu skrb predstavnici udruga koje osmišljavaju programe za djecu i mlade, članovi Savjeta mladih Grada Nove Gradiške te lokalni mediji. Projekt je u potpunosti usklađen s nacionalnim strategijama i programima te Strategijom za ostvarivanje prava i potreba djece na području grada Nova Gradiška za razdoblje 2014.-2017.g. – izrađenom u sklopu akcije „Zajedno do statusa Grad Nova Gradiška – prijatelj djece“.

Projekt će realizirati prof. pedagogije Mira Linjaković, Marija Dautović i Mirela Brlić-Trnka, dipl. socijalna radnica Darija Marić, specijalizantica psihijatrije dr. med. Kristina Terzić te prof. psihologije Ivana Tomić-Pavlović i Ivana Mikanović. Aktivnosti na projektu „Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih“, kao i sve druge aktivnosti Udruge „Pozitiva“, od sada se mogu pratiti i na Facebooku Udruga Pozitiva Nova Gradiška koji uređuje studentica medicine Iva Lukačević.

U srijedu 3. rujna 2014. održan je sastanak Udruge s ciljem definiranja izvedbenog plana, a za 24. rujna 2014. planira se i prva projektna aktivnost – okrugli stol “Mediji – sekundarni odgajatelji djece i mladih” koji će voditi Marija Dautović, dipl. pedagog.

Autor: Mira Linjaković, prof, predsjednica Udruge

Komentari
Prethodni članakI Novogradiški vatrogasci odali počast stradalima u kornatskoj tragediji (photo)
Sljedeći članakMarko Šimić ponovo izabran za predsjednika HDZ-ove mladeži (photo)