Novogradiška udruga Rukometnih veterana zajedno s veteranskim rukometnim klubom “Slavonka”, pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška i novogradiške Turističke zajednice organizira 8. memorijalni turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović”. 

Rekordan broj natjecateljskih ekipa  iz cijele regije (Makedonija, Slovenija, Srbija, BiH, Hrvatska) sudjelovat će na turniru u znak sjećanja na doajena novogradiškog sporta, Ivu Petranovića.

U petak ( 26. siječnja ) s početkom u 17.00 sati u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole očekuje se predstavljanje 12 muških i 9 ženskih ekipa s preko 250 sudionika. Nakon predstavljanja ekipa slijedi sportski spektakl, odmjeravanje snaga, znanja i kvalitete ove dinamične igre s loptom. 

Svečano otvorenje turnira predviđeno je za subotu (27. siječnja) u 12 sati. Unatoč tome što je govora bilo kako će otvorenje biti u 11, ipak će se odviti točno u podne. 

Ususret osmom po redu memorijalu u čast velikom sportašu i novinaru Ivi Petranoviću, održana je konferencija za medije koju su upriličili grad Nova Gradiška, Udruga rukometnih veterana grada Nova Gradiška i Turistička zajednica grada kako bi naglasili kako sportsku, tako i turističku važnost ove sportske manifestacije. 

U ime organizatora turnira i Udruge rukometnih veterana obratio se Goran Matijević koji je istaknuo rekordan broj natjecatelja ove godine, ali i pozvao sve ljubitelje sporta, posebice rukometa da svojim dolaskom upriliče ovaj, za sportsku sliku grada, važan događaj. Organizaciji memorijalnog turnira po prvi puta službeno se priključio i veteranski rukometni klub “Slavonka” na čelu s predsjednicom kluba Ljiljanom Zdunić koja je ovom prilikom uputila zahvale svima onima koji na bilo koji način doprinose organizaciji, provedbi i kvaliteti ovoga dugogodišnjeg turnira. 

Kontinuitet ove sportske manifestacije u grad dovodi velik broj posjetitelja, na što je direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, Dinka Matijević izuzetno ponosna. Tako će ovoga vikenda u Novu Gradišku iz cijele regije pristići više od 250 sudionika i gostiju memorijalnog turnira “Ivo Petranović” koji će popuniti sve smještajne kapacitete u gradu i okolici što uvelike podiže i turističku sliku grada, te doprinosi promociji kako novogradiškog sporta, tako i samog grada Nova Gradiška. 

Stoga ovoga vikenda, pozivaju organizatori, odazovimo se svi memorijalnom turniru, uživajmo u kvalitetnom rukometu, ali ponajprije, prisjetimo se doajena novogradiškog sporta Ive Petranovića. 

no images were found

 

 

Komentari