Koliko puta smo čuli da su najbolji proizvodi domaći, naših lokalnih proizvođača. Da je tome tako uvjerili smo se i u Tisovcu.

Nakon otvaranja fast fooda “Alibi”, vlasnik Josip Babić u potrazi za kvalitetnim svježim mesnim proizvodima odlučio se na vlastitu proizvodnju kako bi se uvjerio da svojim kupcima nudi uistinu najbolje proizvode.

-“Nakon otvaranja fast fooda trebali smo i ćevape, pljeskavice, roštiljke i ostale slične proizvode, kucali smo na više vrata u potrazi za onim što tražimo. Na kraju smo odlučili da je najbolje da krenemo u vlastitu proizvodnju kako bi postigli željenu kvalitetu. To se pokazalo kao dobra odluka i stoga smo odlučili krenuti dalje.” – rekao je Babić

Korak dalje bilo je otvaranje izdvojenog pogona za suhomesnate proizvode i delicije. Danas u svom asortimanu imaju kulen, kulenovu seku, kobasice debele i tanke, čvarke, mast, slanine i suhe pečenice. Svu mesnu sirovinu, kao i začine nabavljaju od lokalnih OPG-a:

-“Već sada smo dogovorili za sljedeću sezonu s lokalnim OPG-ima, s ljudima koji hrane svinje na što prirodniji način i bez previše koncentrata. Gledamo da svinje i sirovina od kojih radimo suhomesnate proizvode budu idealno godinu dana starosti i da je s naših područja. Cijela priča kreće odatle, nakon čega vozimo svinje na klaonicu i kod nas na daljnju preradu. Također koristimo i začine koji su s naših lokalnih OPG-a.

Jer da bi konačan proizvod bio kvalitetan, takva mora biti i sirovina, pravilo je kojim se vode u Tisovcu. A za preradu i proizvodnju brine se i iskusni mesar:

-“Imamo našeg mesara Sašu Paušića s dugogodišnjim iskustvom koji vodi proizvodnju i koji je zaslužan za taj dio. Nema neke prevelike tajne, potrebno je dobro meso, ne stavljamo nikakvu kemiju ni nitrate, što se pokazalo jako dobro i to su ljudi prepoznali. Naši ljudi znaju kvalitetu jer se na ovim prostorima to već dugo radi, ljudi vole domaće, tradicionalno i fino, pa u tim okvirima i radimo.”

Sve iziskuje puno truda i rada, a puno je uloženo i u prostor te opremu:

-“Već 4 godine postepeno ulažemo u prostor i sve je po EU standardima. Spojili smo tradicionalni dio s modernom tehnologijom što se tiče nekih strojeva da si olakšamo samu proizvodnju, što ne utječe na sami proizvod. Imamo prostor za obradu mesa, prostor za dimljenje, komoru za zrionu gdje meso dozrijeva od 2 pa do 6 mjeseci. Imamo odzračnike i nastojimo što više da bude na ovim prirodnim i vanjskim uvjetima, a kada to nije moguće palimo pogon za održavanje temperature.

Suhomesnate proizvode izdvojenog pogona Babić možete pronaći u Slavonskom dućanu ili na prodajnom mjestu koje je otvoreno od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, gdje možete osobno izabrati željeni proizvod i sve to na adresi Tisovac 83. Proizvode također možete naručiti telefonski na na broj 099 702 6909, a možete dogovoriti i uslugu dostave.

Komentari
Prethodni članakTarik Filipović predstavio svoju hit monodramu u novogradiškom Domu kulture
Sljedeći članak3 milijuna kuna za zbrinjavanje napuštenih, izgubljenih ili privremeno oduzetih domaćih životinja