Autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića  – „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića, izvedena je u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković Nova Gradiška.

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Ćiro, otkrio je Tarik, nije sudjelovao na probama nego su se povremeno nalazili.

‘Ja sam ga, onako, novinarski intervjuirao, snimao, sakupljao informacije, plus ono što sam znao, plus moja mašta… Tako sam složio priču, koja je na realnim temeljima obojena mojoj maštom. Ni na čemu nije posebno inzistirao. On je imao zanimljiv život, samo mi je rekao da ne spominjem neka konkretna imena i konflikte nego smo pratili njegovu priču i snalaženje kroz život, od Bosne preko Švicarske do poslova koje je radio tamo, Irana, Kine, opet Bosne… U sat i 15 minuta stane cijeli život, na preskok i spontano. Priča kreće tako da on dolazi u park snimiti intervju sam sa sobom, nezadovoljan novinarskim radovima prije toga, i kako bi napravio intervju svih intervjua s trenerom svih trenera. I tako počinje’, ispričao je glumac:

Tarik će se, kako je najavio, vratiti u novogradiški Dom kulture u lipnju s novom predstavom, ujedno poželio sretne nadolazeće blagdane:

 

Komentari
Prethodni članakU Novoj Kapeli nema potrebe za povećanjem cijena vrtića; potpisan ugovor o dodjeli financijskih sredstava
Sljedeći članakOvoga Uskrsa “otkrijte” suhomesnate delicije Babić iz Tisovca