Znate li nekoga iz vašeg susjedstva, druge ulice, bilo gdje u gradu ili okolici, a da ima manje od vas ovih blagdana? Sigurno znate. 

Znate li da je najljepši i najplemenitiji poklon koji nekome možete pružiti dio sebe? Ne doslovno dio sebe, nego kada odvojite od sebe i svojega ne bi li usrećili drugoga. Sigurno znate i to. 

Znate li da svatko od nas može biti dobri duh Božića i pomoći onima koji nas trebaju? Znam da znate, zato se odvažite! 

Oni koji malo imaju, ti najviše i daju, bilo od blagdanske trpeze, bilo u materijalnom, bilo u emocionalnom pogledu. Oni koji imaju puno često ni ne misle na to. Razmislimo svi zajedno, jer na ovaj ili onaj način uvijek pomoći možemo. 

Danas većina peče pečenke, sprema salate, kolače i ostale slastice koje obogaćuju blagdansku trpezu. Upravo to podijelite s onima koji si ne mogu priuštiti, koji nemaju tu sreću za bogatim božićnim “stolom”. Rukom sudbine ili svojom krivicom, nebitno, nitko nije zaslužio biti gladan i nesretan na Božić!

Pronađite nekoga kome treba pomoć, raspitajte se. Više je ljudi koji nemaju sretan i sit Božić nego što mislite.

Složite košaricu namirnica, ako imate, zamotajte dar, poklonite dio sebe, zagrljaj i toplu riječ, društvo usamljenima, pretvorite nečiju tužnu božićnu priču u sretnu, a dobra djela ispunit će vašu dušu. 

Budite, budimo, zajedno, dobri duhovi Božića i razveselimo one koji nas trebaju! 🙂

Komentari
Prethodni članakUpaljena četvrta adventska u našem gradu, Božić dolazi
Sljedeći članakBožićni ručak Sičana: Gra salata, ladetina, pečenka, jabuke, orasi, kolači…