U Novoj Gradiški jučer je provedena javna akcija „Volontiraj i ti” kojoj se građanima željelo ukazati na značaj i potrebu volontiranja. Uz djelatnike Informativno pravnog centra Slavonski Brod u akciji su sudjelovali i učenici novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole na čelu s voditeljicom Kluba volontera ove škole Mirom Linjaković te volonteri iz dvije brodske srednje škole.

Informativno pravni centar provodi Program „Centar za volontiranje” čiji je nositelj kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. IPC je odgovoran za provedbu programa na području Brodsko posavske županije:

– Povodom Nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira” koja se održava dvanaestu godinu zaredom organizirali smo javnu akciju kojom želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog, demokratskog društva, poticanje solidarnosti i humanosti. Aktivnost provodimo u sklopu projekta Centar za volontiranje već drugu godinu s partnerima na projektu novogradiškom Elektrotehničkom i ekonomskom školom, Gimnazijom Matija Mesić i njihovim volonterskim klubom „Carpe diem” te Tehničkom školom Slavonski Brod i njihovim volonterskim klubom „Plavi mravi”. Danas smo se okupili ovdje kako bi prikupili plastične čepove, boce i donacije kako bi pomogli Udrugu „Novogradiške njuške” i onkološke bolesnike. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – kaže voditeljica programa demokratizacije i razvoj zajednice Nina Marjanović.

– U suradnji s Udrugom „Novogradiške njuške”, udrugom koja pomaže u zbrinjavanju napuštenih životinja, a na inicijativu volontera Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška zajedno organiziramo ovu javnu akciju. Prikupljamo plastične boce ili dobrovoljne priloge za hranu napuštenim životinjama. Nakon javne akcije, uručiti ćemo prikupljenu hranu Udruzi „Novogradiške njuške”. Druga javna akcija odnosi se na prikupljanje čepova sa plastičnih boca kojom sudjelujemo u široj akciji za pomoć djeci onkološkim bolesnicima. Danas su nam se pridružili i učenici volonteri iz Tehničke škole Slavonski Brod i Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda. Svi smo ovdje danas kako bi promovirali volontiranje. Svaka ovakva akcija ima smisla i želimo pokazati da je korisno i vrijedno volontirati. Ovi su mladi ljudi danas tu kako bi pokazali da je vrijedno volontirati i zbog toga nam je izuzetno drago – kaže Mira Linjaković, voditeljica Kluba volontera u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakŽeljko Pervan u Domu kulture predstavlja „Izlazak iz ormara“
Sljedeći članakOdržan drugi NG Wine fest: Dodijeljene nagrade najboljima