Brojne općine i gradovi ove će godine podijeliti uskrsnice svojim umirovljenicima te socijalno ugroženim osobama. No, neke od njih jednokratne pomoći povodom nadolazećih uskrsnih blagdana dodjeljuju i studentima.

Svaka kuna studentu dobro dođe, znaju to svi koji su iskusili studentski život. Neke općine i ove su godine odlučile studentima uljepšati uskrsne blagdane pa će im dodijeliti uskrsnice.

Tako pravo na isplatu novčane naknade povodom Uskrsa, uz umirovljenike i socijalno ugrožene skupine imaju i redoviti studenti s područja Općine Viškovci u Osječko-baranjskoj županiji. Ona iznosi 500 kn. 

Proteklih godina uskrsnice studentima redovito je dodjeljivala i Općina Cestica smještena u Varaždinskoj županiji. Lani ju, kažu nam iz te općine, nisu dodijelili zbog epidemiološke situacije, a i studenti su tada bili na online nastavi. Ove godine ju ipak dodjeljuju. Iznos uskrsnice koju će dobiti studenti u Cestici je 200 kuna.

Dobru praksu podijele uskrsnica koja traje već nekoliko godina nastavlja i Općina Stupnik. Ove godine dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć povodom Uskrsnih blagdana svi redovnim studentima s prebivalištem na našem području u iznosu od 200 kuna. 

Izvor: Srednja.hr
Foto: Ilustracija 

 

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari organizira savjetodavnu tribinu
Sljedeći članakŽelite snimiti svoj film? Ako ste srednjoškolac, imate priliku besplatno naučiti kako