Osim s visokim temperaturama i klimatskim promjenama, Hrvatska se ovih dana bori i s najezdom zmija. Četiri velika poskoka uhvaćena su kod Ozlja, a čitavo leglo zmija u svom dvorištu ima i naša sugovornica.

Gordana Bubić iz Donjih Bogićevaca ni sanjala nije kakve će susjede “dobiti”. Već od prošle godine “muku muči”, vjerovali ili ne, sa zmijama. I to, čitavim leglom:

– Budu uglavnom tu, u štaglju. Zna ih biti po četiri, pet; skoro dva metra , neke čak i veće. Strašno! Evo, samo da pogledate, gore sa greda vise same zmijske kože, a one, malo, malo, pa ispužu. Nekidan mi je jedna dopuzala do vrata, a prošle godine ugrizla mi je i psa i uginuo je.

Ne znam više što mi je činiti, zovem zmijolovce, oni uredno dođu, svaka im čast, posebice gospodinu Darku Karamazanu iz Slavonskog Broda. Svaki puta kada su došli uhvatili su po pet, šest zmija, no kako ih ne smiju ubijati, vraćaju ih u prirodu.

Jesu li otrovne?! Za neke kažu da nisu, a neke, bome i jesu. Problem je što se iza moje kuće nalazi veliki kanal koji se ne održava redovito i odatle kreću svi problemi. Zvala sam nadležne, no nikako da se problem riješi. Možda sada uspijemo – s osmijehom nam priča ova hrabra žena.

U Donjim Bogićevcima, inače, živi malo mještana, a prvi joj je susjed na kilometar i pol, tako da pomoć može samo dozvati mobitelom.

– Kuda ću?! Nemam kamo, nastojim svoju okućnicu održavati i brinuti se o njoj, a što se može dogoditi, ne smijem ni pomisliti. Strah me je svaki puta kada idem van, a kućna vrata uvijek su zatvorena – priča nam Gordana.

Opširnije pogledajte u video prilogu:

 


 

 

Komentari
Prethodni članakLegenda narodne glazbe Duško Kuliš stiže u Rešetare
Sljedeći članakNe propustite: Večeras u Domu kulture besplatna projekcija filma “Oppenheimer”