Rukometni klub “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” u nedjelju 26. siječnja organizira pripremni turnir za drugi dio sezone. Predsjednik rukometnog kluba Igor Babić, član Rotary kluba Nova Gradiška sudjelovao je na sastanku Rotary kluba u Gospiću koji je pokrenuo humanitarnu akciju za mladića Josipa iz Gospića koji je nastradao i ostao nepokretan. U suradnji oba kluba odlučili su pripremni  turnir pretvoriti u humanitarni “Igrajmo za Josipa”. 

Cilj akcije je prikupiti 156.000 kuna za Josipovu rehabilitaciju u vodećoj europskoj poliklinici za rehabilitaciju robotikom „Poliklinici Glavić“. Početak programa rehabilitacije je planiran za kraj siječnja 2020., a akcija prikupljanja sredstava trajat će do 20. ožujka 2020.

Nastupit će, osim domaćina RK “Nova Gradiška BD Gruppe Austria”, RK Gospić, RK Lipa, i rukometaši iz Kozarske Dubice. 

– “Nadam se što većem odazivu naših sugrađana, doći će i navijači iz Gospića. Obzirom da ne možemo održati turnir u Novoj Gradiški, prebacit ćemo ga u veliku dvoranu u Okučanima. Pozivam sve mještane Nove Gradiške, znam da imaju veliko srce i da vole pomoći onima u potrebi. Pozivam i mještane Okučana i susjednih općina kojima je dvorana bliža da dođu podržati naše mlade rukometaše i cijelu našu humanitarnu akciju. Turnir će početi oko 10 sati kako bi završili do finala utakmice Europskog prvenstva.” – rekao je predsjednik RK “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” Igor Babić. 

Komentari
Prethodni članakDonosimo kalendar odvoza smeća za 2020. godinu za područje općine Rešetari
Sljedeći članakOtvorena izložba ‘Zašto je pčela važnija od čovjeka?’