Rukometni klub “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” u nedjelju 26. siječnja organizira pripremni turnir za drugi dio sezone. Predsjednik rukometnog kluba Igor Babić, član Rotary kluba Nova Gradiška sudjelovao je na sastanku Rotary kluba u Gospiću koji je pokrenuo humanitarnu akciju za mladića Josipa iz Gospića koji je nastradao i ostao nepokretan. U suradnji oba kluba odlučili su pripremni  turnir pretvoriti u humanitarni “Igrajmo za Josipa”. 

Cilj akcije je prikupiti 156.000 kuna za Josipovu rehabilitaciju u vodećoj europskoj poliklinici za rehabilitaciju robotikom „Poliklinici Glavić“. Početak programa rehabilitacije je planiran za kraj siječnja 2020., a akcija prikupljanja sredstava trajat će do 20. ožujka 2020.

Nastupit će, osim domaćina RK “Nova Gradiška BD Gruppe Austria”, RK Gospić, RK Lipa, i rukometaši iz Kozarske Dubice. 

– “Nadam se što većem odazivu naših sugrađana, doći će i navijači iz Gospića. Obzirom da ne možemo održati turnir u Novoj Gradiški, prebacit ćemo ga u veliku dvoranu u Okučanima. Pozivam sve mještane Nove Gradiške, znam da imaju veliko srce i da vole pomoći onima u potrebi. Pozivam i mještane Okučana i susjednih općina kojima je dvorana bliža da dođu podržati naše mlade rukometaše i cijelu našu humanitarnu akciju. Turnir će početi oko 10 sati kako bi završili do finala utakmice Europskog prvenstva.” – rekao je predsjednik RK “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” Igor Babić. 

Komentari