Građani Nove Gradiške i okolice konačno su dočekali drugu fazu relaksacije mjera. 

Dočekali su ih frizeri i frizerke opremljeni maskama, rukavicama i dezinfekcijskim sredstvima, a i mušterije moraju nositi maske.

U preporukama za organizaciju rada frizerskih salona i brijačnica preporučuje se isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dozatora s dezinficijensima i raspoređivanje sjedećih mjesta u čekaonicama tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti za klijente koji ne mogu čekati izvan prostora salona, dok ostali svoj red čekaju vani. Osim frizerskih salona, svoja su vrata otvorili i kozmetički saloni.

Frizeri su se morali dobro organizirati, pomno napraviti popis svojih klijenata kako bi svi oni koji su nestrpljivo čekali mogli doći na red. Brojni obrtnici u Novoj Gradiški otvorili su svoja vrata.

 

-” Presretna sam, jedva smo dočekali. Moramo dezinficirati iza svake mušterije, nosimo maske i rukavice, nije se puno promijenilo. Alat smo i prije dezinficirali, sad su samo jednokratni ručnici novost. Bez narudžbe nema ulaska u salon. Naši stalni klijenti su upoznati s pravilima, ne ljute se, poštuju red i listu čekanja, no i to će proći”, poručila je frizerka Andrijana Katičić

-” Prekrasan je osjećaj, frizerski posao morate voljeti i živjeti za njega. Veliko je zadovoljstvo biti ponovno s našim klijentima. Nedavno smo proširili svoj prostor i to nam je olakšanje, možemo zaprimiti jednak broj klijenata kao i prije. Radimo u dvije smjene, iza svakog klijenta dezinficiramo i stolice i pribor, zapravo smo samo pojačali mjere opreza. Novost su maskice, nezgodno je no privikavamo se. Imamo liste, svi naši klijenti će doći na red, samo treba malo strpljenja.” – rekla je frizerka Marija Gelenčir.

Komentari
Prethodni članakOŠ ”Mato Lovrak” Nova Gradiška: Imperativom protiv koronavirusa!
Sljedeći članakDobre vijesti za umirovljenike: Sljedeće tri mirovine neće biti ovršene